top of page
onder en boven gesneden

Maak hier een foto van de architectuur

Hier zijn enkele tips voor het fotograferen van architectuur:


  • Gebruik een statief: Een statief is handig om trillingsonscherpte te voorkomen en een scherpe foto te maken. Het maakt het ook mogelijk om de compositie en de framing van de foto aan te passen.

  • Let op de lijnen: Architectuur bestaat uit vele lijnen en geometrische vormen. Let op deze lijnen en gebruik ze om een sterke compositie te maken en de structuur van het gebouw te benadrukken.

  • Maak gebruik van het juiste licht: Het juiste licht kan helpen om de architectuur beter te benadrukken. Fotografeer bijvoorbeeld bij zonsopgang of zonsondergang om warm en zacht licht te krijgen of op een bewolkte dag om diffuus licht te krijgen.

  • Kies de juiste lens: Kies een lens die past bij de grootte en de vorm van het gebouw. Gebruik bijvoorbeeld een groothoeklens om de hele structuur vast te leggen of een telelens om details van dichtbij te fotograferen.

  • Experimenteer met perspectief: Experimenteer met verschillende perspectieven om een interessante foto te maken. Fotografeer bijvoorbeeld vanuit een laag standpunt om de hoogte van het gebouw te benadrukken of vanuit een hoog standpunt om het gebouw van bovenaf te bekijken.Voorbeelden

bottom of page