top of page
onder en boven gesneden

Fotografeer hier een dier

Hier zijn enkele tips voor het fotograferen van dieren:


  • Ga op ooghoogte: Probeer op ooghoogte te komen van het dier dat je fotografeert. Hierdoor krijg je een intiemere en natuurlijkere foto.

  • Gebruik een telelens: Een telelens is handig om dieren van een afstand te fotograferen zonder ze te verstoren. Het maakt het ook mogelijk om close-up foto's te maken zonder te dichtbij te komen.

  • Let op de omgeving: Let op de omgeving waarin het dier zich bevindt en gebruik deze om een verhaal te vertellen. Fotografeer bijvoorbeeld een dier in zijn natuurlijke omgeving of gebruik de omgeving om de grootte van het dier te benadrukken.

  • Wees geduldig: Dieren zijn onvoorspelbaar en het kan soms lang duren voordat je een goede foto kunt maken. Wees geduldig en neem de tijd om het dier te observeren en zijn gedrag te leren kennen.

  • Gebruik de juiste instellingen: Pas je camera-instellingen aan om bewegingsonscherpte te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een snelle sluitertijd of een hogere ISO-waarde om het dier scherp vast te leggen. Let ook op de focus en gebruik bijvoorbeeld continu autofocus om het dier scherp te houden, zelfs als het beweegt.

Voorbeelden

bottom of page