top of page
onder en boven gesneden

Welkom bij onze fotowedstrijd

Wie zijn Photo RAW

Photo RAW is een jonge fotogroep in Lanaken met een divers gezelschap van hobbyisten tot professionele fotografen. Maandelijks organiseren wij samen een moment om te fotograferen. Dit kan zowel in het lokaal, Lanaken zijn als door heel de benelux. Een maal per maand bespreken we gezamelijk onze werken.


Onze fotowedstrijd

Ontdek onze foto wandelwerdstrijd door Lanaken, een avontuur van ongeveer 6 kilometer dat rolstoeltoegankelijk is. Deze unieke wandeling is beschikbaar gedurende de hele maanden juli en augustus.


Tijdens je tocht kom je maar liefst 8 boeiende fotografieopdrachten tegen, die je kunt gebruiken om deel te nemen aan de fotografiewedstrijd van Photo RAW. Scan de QR-codes die je onderweg tegenkomt en ontdek je opdrachten, inclusief handige tips en suggesties om je fotografische vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.


Op 1 juli 2023 om 06:00 uur begint het avontuur. Je hebt ruimschoots de tijd om de wandelroute op eigen initiatief te voltooien en je foto's in te zenden. Maar wees op tijd, want de sluiting voor het indienen van je foto's is op 31 augustus 2023 om 22:00 uur.


Maak kans op geweldige prijzen! De beste foto's worden beloond met een cadeaubon van €40,-, €60,- of zelfs €100,- En dat is nog niet alles! Naast de prijzen van de fotografiewedstrijd ontvangt de uiteindelijke winnaar ook een gratis lidmaatschap bij onze club tot het einde van 2023. Dit geeft je de mogelijkheid om deel te nemen aan onze activiteiten die we gedurende het jaar organiseren.


Dus laat je passie voor fotografie samenkomen met je liefde voor natuur en cultuur tijdens deze foto wandelwedstrijd. Veel succes!
Start aan de poort van de kinderboerderij Pietersheim.

Volg de bewegwijzering met de blauwe pijlen of kies een van de volgende opties om de wandelroute weer te geven op uw gsm.

(Let op! de route is op 18 en 19 augustus vlak voor het einde deels onderbroken door de Ibizamarkt.)


Kaart Google maps


Navigatie via route you


Enkele tips

  • zorg voor een goede belichting en de juiste scherpte

  • Compositie is een hele belangrijke factor bij een goede foto.

  • Zorg voor een rustig beeld met niet al te veel beeldelementen. Let er op dat alleen die onderwerpen op de foto staan die er echt toe doen.

  • Op een foto kan iets ‘gebeuren’. De situatie die vastgelegd is, kan boeien of de beeldelementen zijn zodanig dat je blijft kijken.

  • Experimenteer eens met scherpte en onscherpte van de foto. Je kunt hiermee vaak een creatieve invalshoek bereiken

  • De uitsnede waarmee het onderwerp in beeld wordt gebracht is een belangrijke factor bij een goede foto.

  • Maak meerdere foto’s en selecteer dan uiteindelijk de allerbeste.

  • Als je enkele foto’s hebt gemaakt waarvan je denkt dat ze een goede kans maken bij de fotowedstrijd, kun je ze eventueel nog bewerken

Voorbeelden

bottom of page